Vrijwilligers aan het woord

Een vrijwilliger van MMC:

Na 15 jaar vrijwillig chauffeur bij de ambulancedienst van het Rode Kruis en 3 jaar in dienst bij de ambulance in het hospitaal te Ronse werd het hospitaal gesloten, en was ik mijn baan kwijt.  Door een operatie aan de rug kon ik de ambulancedienst bij het Rode Kruis niet meer doen.  Ik deed al op verschillende plaatsen vrijwilligerswerk, maar had nog enkele uren vrije tijd over. Iemand vertelde mij over de Minder Mobielen Centrale (MMC), en zo ging ik eens luisteren of ze mij daar nog enkele uren in de week konden gebruiken.

Naar gelang mijn mogelijkheden en tijdsindeling kreeg ik verschillende opdrachten, (ik doe nl. nog vrijwilligerswerk op andere plaatsen). Met veel enthousiasme vervoer ik de leden, waar ik intussen een goed contact mee heb opgebouwd. Sinds 2014 heb ik op donderdag een vaste rit, een man van 86 jaar die ik om 13.30u naar de kaartnamiddag breng, en om 17u terug ga ophalen. Dat geeft zoveel voldoening om die man zijn blijde glimlach te zien als ik hem ga ophalen, en in zijn vreugde mag delen als hij gewonnen heeft met kaarten. Als hij eens naar de dokter moet, dan laat hij mij de afspraak maken, omdat hij dan zeker weet dat ik hem zal voeren. Die kleine dingen maken het leven zo mooi, en geven zoveel voldoening. Een aanrader voor iedereen die tijd teveel heeft, en van de kleine dingen gelukkig wordt.

 

Een vrijwilliger in de keuken:

In 2012 ben ik op pensioen gegaan. Ik heb altijd gezegd als ik hele dagen thuis ben, dan ga ik als vrijwilliger werken. En dat heb ik ook gedaan.  Mijn job heb ik steeds graag gedaan en ik was blij dat ik mijn loopbaan nog wat verder kon zetten maar dan als vrijwilliger. Dat ik mijn collega's nog regelmatig zie en dat ik hen kan helpen met allerlei klusjes maakt me gelukkig.  Je kan natuurlijk ook zelf je uren kiezen. Daar ik een vroege vogel ben, start ik om 06u en werk ik ongeveer tot 10.30u.  In het begin ging ik drie keer in de week maar nu is het wat verminderd sinds ik een hondje heb geadopteerd.  Ik kom steeds met plezier naar mijn werkplek terug!

 

Een vrijwilliger van de Kaba en Bar:

Toen ik een paar maanden geleden mijn werk verloor door ziekte, viel ik van de ene dag op de andere in mijn zetel zonder enige bezigheid. Ik ben tot het besef gekomen dat ik actie moest ondernemen en niet bij de pakken mocht blijven zitten. Daarom besloot ik vrijwilligerswerk te doen zodat ik een doel bleef hebben en omdat ik graag mensen help. Dat geeft me voldoening. Hoewel ik nog niet lang actief ben, geeft het me een zeer goed gevoel en blijf ik actief! 

 

Een vrijwilliger van activiteiten (yoga):

Sedert 1 jaar ben ik yoga-lesgever als vrijwilliger.  Ik heb altijd al graag yogales gegeven (ongeveer 20 jaar bij CM). Door mijn yogageschiedenis ben ik ook in die richting gevormd.  Het geeft mij een goed gevoel mij dienstbaar te maken in geven en delen met andere mensen. Tijdens een gesprek met onze lerares “Engelse conversatie” kwam dit ter sprake om yogalessen te geven. Ik heb de uitdaging met genoegen aangenomen.  Het is heel aangenaam om deze lessen te mogen geven. Ik wil mijn ervaring ten dienste stellen van alle geïnteresseerden. Het contact met de deelnemers  verloopt steeds in een optimale sfeer, iedereen krijgt de gelegenheid om zijn of haar ervaringen te delen met anderen.

Mijn voldoening als vrijwilliger ligt voornamelijk in het contact met mensen. De veelzijdigheid van yoga is een stimulans en de moeite waard om er bij te zijn. Ik waak er steeds over dat voor elkeen de beide aspecten van yoga kunnen beoefend worden.  Na elke les is er steeds nog een gezellig moment voor een babbel en een drankje in de cafetaria. Met dank aan het vriendelijk onthaal-personeel en directie om dit mogelijk te maken.

© 2013 | Webdesign by My-Websitebuilder.com |  SEO & SEA by Opti-Seo.com