Telefooncirkel

De telefooncirkel: het maakt de dag een stukje aangenamer !

Omdat het opbellen van de 80+ers van Oudenaarde bijzonder gewaardeerd werd tijdens de lockdown in het voorjaar, starten we een ‘telefooncirkel’ op. Het Lokaal Dienstencentrum de Vesting schakelt vrijwilligers in die dagelijks mensen opbellen.  De medewerkers van de Vesting worden ingeschakeld bij zorgvragen.  

Hallo, hoe gaat het met jou?’ Een eenvoudige vraag, maar voor sommige mensen is het een onmisbaar begin van de dag. Via een telefooncirkel houden ze contact. Dat is niet alleen gezellig, maar het geeft ook een veilig gevoel.

Steeds meer mensen wonen alleen. We proberen met de telefooncirkel de eenzaamheid te doorbrekenr.  Samen met enkele vrijwilligers nemen we het initiatief om een telefooncirkel op te zetten.  We willen met de telefooncirkel voorkomen dat mensen in deze vreemde tijd contact verliezen.

De opzet is eenvoudig: een vrijwilliger belt op een afgesproken tijdstip een deelnemer, die op zijn of haar beurt de volgende deelnemer belt. De laatste in de rij neemt weer contact op met de vrijwilliger.  In andere gemeentes bewijst de telefooncirkel al ruim zijn nut.  Het geeft mensen een veilig gevoel als ze ’s morgens gebeld worden. Een kort gesprekje, enkel vragen of het goed gaat.  Dat is het.

Zou je graag deelnemen aan de telefooncirkel van de Vesting?  Of ken je iemand in je omgeving waarvoor dit een grote meerwaarde zou zijn?  Je aanmelden of meer informatie?  Neem contact op met een medewerker van de Vesting.

Telefoon:                   055/460.680

Mail:                           devesting@oudenaarde.be

© 2013 | Webdesign by My-Websitebuilder.com |  SEO & SEA by Opti-Seo.com