Taxi abonnement 65+ers

65+ taxi-abonnement. Laat je rijden!

 

 

 

 

Sedert 1 oktober 2014 bieden de Oudenaardse taxibedrijven De Meyer en Tiktax, in samenwerking met het stadsbestuur, aan de Oudenaardse 65-plussers de mogelijkheid tot het nemen van een taxi-abonnement. Het idee dit te doen komt van de stedelijke seniorenraad en dienstencentrum de Vesting.

Deze dienstverlening is een aanvulling op het aanbod openbaar vervoer. Voor 65-plussers voor wie het aanbod van De Lijn niet voldoende is, die niet meer zo goed te been zijn of die niet meer met de auto willen rijden, is dit een uitgelezen kans om de eigen mobiliteit sterk te verbeteren. Het vervoer per taxi wordt door het abonnementssysteem een pak goedkoper. Als je op jaarbasis weinig kilometers met je wagen rijdt (3.000 à 4.000 als alleenstaande of 5.000 à 7.000 met twee) is het goedkoper om een taxi-abonnement te nemen dan om de eigen wagen te houden.

Kostprijs

Voor een bedrag van 90 euro per maand voor een eerste gebruiker en 60 euro vanaf de tweede gebruiker (gedomicilieerd op hetzelfde adres) kunnen 65-plussers een taxi-abonnement kopen. Ze hebben dan recht op twee taxiritten per dag, behalve op zon- en feestdagen, en dat tussen 9 uur en 20 uur (instaptijd).

Het abonnement is enkel geldig op het grondgebied van Oudenaarde. De gewenste ritten moeten ten laatste 24 uren op voorhand gereserveerd worden. Het taxibedrijf engageert zich om zoveel als mogelijk de ritten in te plannen op de door de klant aangevraagde uren. Ritten die binnen het abonnement vallen kunnen niet gecombineerd worden met ritten die buiten de voorwaarden vallen.

Voor verdere informatie of de aanvraag van een abonnement kan u terecht bij een de twee betrokken taxibedrijven.
Info Taxi De Meyer: 055 31 31 31, Broekstraat 107, info@taxidemeyer.be
Info Tiktax: 055 69 69 69, Markt 59, info@tiktax.be

Meldpunt stad Oudenaarde (enkel vragen en klachten, geen reservaties of inschrijvingen):
055 335 146, mobiliteit@oudenaarde.be

© 2013 | Webdesign by My-Websitebuilder.com |  SEO & SEA by Opti-Seo.com