Tai chi Qi Gong (variant Tai Chi)

 

 

 

Lichamelijke en geestelijke ontspanning door oefeningen met het hele lichaam.
Ergotherapeute Marleen Steurbaut begeleidt jou in de wereld van Qi Gong.

 

Qigong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

 

Qigong-oefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden.

 

Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van QI (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qigong-oefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

 

In 1961 heeft Prof. Jiao Guorui de 15 expressievormen van Taiji qigong ontwikkeld. Deze oefeningen zijn ongecompliceerd en dienen vooral voor het reguleren van de qi of levensenergie. In deze oefenreeks maken we kennis met de basisprincipes van qigong en worden er een aantal vormen in beweging en rust aangeleerd.  De reeks is toegankelijk voor iedereen.

© 2013 | Webdesign by My-Websitebuilder.com |  SEO & SEA by Opti-Seo.com